Menopozda Alternatif Tıbbın Etkisi

  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

Menopoz tedavisi en başta jinekologların yaptıkları tahliller sonucunda tanısı konarak kesinleşir. Bundan sonra uygulanacak tedavi doktor tarafından tıbbi ilaç olarak kullanılan hormon destekleyici ilaçlar olmaktadır. Bu süre içinde kanser oldum şüpheleri ile hastalar, önerilen alternatif tedaviler araştırarak bilinçsizce ilaç kullanıp bitkisel çözümler üretirler.

Menopoza Alternatif Kullanılması Gerek Bitkilerin Kullanım Amaçları

Menopoza giren kadınlarda ortaya çıkan uykusuzluk, sıcak basması ve terleme sıkıntıları bitkisel bazı yöntemler ile giderilebilir. Fakat bu noktada önemli olan husus, bunların bilinçsizce yapılmamasıdır. Bu tedavi yöntemi size önemli derecede yardımcı olur. Fakat ortadan kaldırma gibi bir etkisi olmaz. İlaçlarında böylesine büyüleyici etkiler yoktur. Ortadan kaldırılmayacak etkiler için ise aza indirgemek yapılabilecek en etkili yöntem olur.  Yapılan ilaç tedavileri bu dönemde yaşadığınız sıcaklama, uyku problemleri gibi can sıkan rahatsızlıklarınıza çözüm olmayabilir. Bu tip ilaçlar sadece hormon düzenlenebilmesi için kullanılır. Bu noktada bitkisel tedavi sizin için uygulayabileceğiniz etkili bir çözüm olacaktır.

Menopozda Bitkisel Tedavinin Zararları Olabilir Mi?

Bu konuda doktorlarınızın bilgisini mutlaka almalısınız. Ne kadar bitkisel olsa da uzun süreli ve bilinçsizce kullanılan bitkilerin de vücudun diğer organlarına zarar verdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Doktorlar bu tür bitkisel tedavileri hormon tedavisinin ilaç ile yapılmasında sakıncalı olan hastalara vermeyi tercih eder.  Her kadın aynı şekilde fayda görebilir, düşüncesi işte bu noktada yanlış olacaktır. Menopoz sürecinde östrojen hormonu içeren gıdalar yenmeye çalışılır. Bu hormon maydanoz, ginseng bitki toplulukları ve soyada bulunur. Bu sebzeler ile menopoz etkilerinin minimuma indirildiğini biliyoruz. Fakat aşırı tüketildiğinde ne gibi ekiler yarattığını bilemiyoruz.

Menopozda Sonuç

Menopoz dönemini ölçülü aldığınız ve tabi ki doktorunuza danıştığınız sürece soya, keten tohumu, ginseng bitkileri ve E vitamini ile şikâyetlerinize en aza indirme şansı bulursunuz. Dikkat edilmesi gereken tek husus bitkisel ürünlerin her tedavide etkin çözüm olarak düşünmemeniz. Günümüzde kullanılmak için piyasaya sürülmüş bitkisel ilaçların nasıl yapıldığı ve ilacın doz ayarlamalarının nasıl bir formül ile yapıldığı bilinmediği gibi bir standardı da yoktur. Hasta isteği ile menopoz tedavisinde kullanılmak istenen bitkisel ilaçların ne kadar süre ile kullanılacağına dair bir kesinlik yoktur. Bu tamamı ile doktorun tavsiyelerine bağlı olarak kullanılır.

Menopozda Alternatif Çözümler

İlaç tedavisinin yanı sıra doktorunuzun size tüketmeniz gereken gıdaları ne miktarda tüketilmesi gerektiğini söylemesi ve bitkisel yöntemler önermesi dışında yapıla bilecek alternatif tedavi seçenekleri sunulmaktadır. Bunların arasında yoga hastayı rahatlatmak ve sıkıntılı düşüncelerden arındırmak amaçlı, akupunktur ve hipnoz tedavileri alternatif çözüm önerisi olarak sunulur. Sonuç olarak söyleyebileceğimiz. Bilinçsizce kullandığınız bitkisel çözümler vücudunuzda hiç ummadığınız organlarınıza zarar verebilir. Bir taraftan menopoz sıkıntılarınızı yok etmek isterken, diğer taraftan başka rahatsızlıklara sebep olabilirsiniz. Bu sebeple kullanmanız gereken bitkisel ürünleri doktorunuz size mevcut rahatsızlıklarınızı da göz önünde bulundurarak tavsiye edecektir. Bunların yanı sıra dikkat edilmesi gereken şey mutlaka beslenme düzeninizi iyi ayarlamaktır.Aşırı kilolu iseniz önce kilonuzu dengelemeniz gerekir. Yemeklerinizde bitkisel yağları kullanarak işe başlayabilirsiniz. Lifli gıdaları tercih etmeli ve sık sık tüketmelisiniz. Et tüketiminizde kolesterol içeren gıdaları tüketmemeye gayret göstermelisiniz. Yediğiniz tuz miktarını minimum seviyede ve kalsiyum içeriği bulunan ürünleri bolca tüketmelisiniz. Doğal yollar ile aldığınız kalsiyuma ek olarak ilaç takviyeli kalsiyumda eklemelisiniz. Az yağlı olmak kaydı ile süt, ayran, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini yemeyi de ihmal etmeyiniz. Her hasta önce kendi doktoru olmalıdır.