Henüz Doğmamış Bebekler Hakkında Bilinmeyenler

Doğmamış Bebekler Hakkında Bilinmeyenler
  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

1. Rüya görürler

İlginçtir fakat anne karnındaki bebekler yetişkinlerden daha fazla rüya görmektedir. Duydukları sesler ve etraflarında bulunan ışık rüyalarını şekillendirir. Bu rüyalar bebek on yedi haftalık iken başlamaktadır.

2. Henüz doğmamış olan bir bebek 12. haftasında acıyı hissedebilir

12 haftalık bir bebekte bulunan sinir ve omurilik acıyı hissedebilecek kadar gelişmiş olur. Göbek kordonları ve yüzlerini hissetmeleri de mümkündür. Parmak emmeye başlayabilirler.

3. 20. Haftasında bir bebek annesinin sesini duyabilir

Bir bebek için uzun bir süre olan 20 haftada, bebek annesinin sesini duyduğu diğer seslerden ayırabilir.

4. Bir bebek anne karnında nefes alıp verir

Bebek uterus amniyotik sıvı ile doludur fakat bu bebeğinizin nefes alıp vermesine engel oluşturmaz. Ciğerleri şekillenmeye başladıktan sonra bebek nefes alma ve vermeye başlar, onu çevreleyen sıvıda buna devam eder. Bebek nefes alıp verdikçe annede hıçkırık krizleri meydana gelebilir.

5. Doğmamış bir bebek öğrenebilir

Bebeklerin uterus içinde yaşaması öğrenme yeteneği olmadığı anlamına gelmez. Yapılan bir araştırmada her gün aynı tv şovunu izleyen anneler incelemeye alındı. Bu annelerin bebekleri doğduktan sonra da aynı tv şovları izlenilmeye devam edildi. Bebek ağlamaya başladığında anne karnında alışık olduğu tv şovu jenerik müziğini duyar duymaz bebeklerin sakinleştikleri gözlemlendi.

6. Bir annenin kalp atışı bebeğininkini de etkiler.

Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde, annenin yapmış olduğu şeyler bebeğin kalp atışında etkili olur. Eğer annenin kalp atışları hızlı olursa bebeğinki de hızlanır. Bu sebepten annenin hamilelikte sakin olması gerekir.