Bebeğiniz Neden Ağlar ve Nasıl Yatıştırılır?

Bebekler Neden Ağlar?
  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

Bebeğiniz doğduğundan beri sürekli uykulu hissediyorsunuz… O, gecenin büyük bir bölümünde uyanık! Hayat sizin için karmaşık, şimdi size küçüğünüzü nasıl sakinleştireceğinizi ve kendinize daha fazla uyuma şansı yaratacağınızı göstereceğiz.

1. Yeni doğan bebeğiniz çok fazla fakat kısa aralıklarla uyuyor olabilir.
Bunun nedeni onun doğa saatini henüz algılayamamış olmasındandır, o henüz gece ve gündüz arasındaki ayrımı bilmiyor. Bunun yanında onun küçük midesi çok fazla besin alamıyor, bu yüzden birkaç saatte bir acıkıyor. 6 – 10 hafta gibi bir sürede, o çok daha uzun aralıklarla uyumaya başlayacak.

2. İyi uyuma alışkanlığı rutin bi şekilde yerleşecek.

6 – 8 haftada, bebeğiniz beslenmesine bağlı olarak gece düzenli bir şekilde uyumuyor olsa bile, genel olarak akşam 7 ve 8 arasında uyuduğu bir uyku düzenine sahip olacak.

3. Uykuludur fakat uyuyacak konuma gelene kadar uyanık kalacaktır.
Çocuğunuzun uyuklamasına izin verin. Eğer o uyanırsa, kendi kendine uykuya geri dönmesini öğrenecektir. Yemek onu uyuşuklaştıracak ve uyumaya hazır konuma getireceği içini uyku zamanlarından önce besleyin.

4. Titiz bir konfor ihtiyacı
Uzmanlara göre, ilk üç ay bebeğinizin her ihtiyacı karşılanmalı. Sonrasında, eğer her ağlamasında ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederseniz, muhtemelen kendi kendine uykuya dönecektir. Bazen tek ihtiyacınız olan kulağına sakin bir müzik fısıldamaktır.

5. Anahtar kelime: esnek davranmak
Eğer birden fazla çocuğa sahipseniz, yeni bebeğiniz için diğerlerinden taviz verme olacaktır. Bebeğiniz yüzünden sürekli uyandığınız gecelerden dolayı, diğer çocuğunuzun aktivitelerini aksatabilirsiniz. Fakat bunun yerine, herkese eşit derecede ilgi ve alaka göstermelisiniz.

6. Çok yorgun bebek iyi uyuyamayacaktır.
Bebeğinizin uyumasının sinyallerini öğrenin. Bebeğiniz gözleri gidiyor ve esniyorsa, o çok yorgundur. Eğer gün içinde bebeğiniz hiç şekerleme yapmazsa, gece iyi bir şekilde uyuyamayacaktır.

7. Şekerlemesini düzenlemenin yolu yoktur.
Bebeğiniz 3-4 aya kadar günde iki kez ve ya 9-10 aya kadar 45 dk’lık üç dört kez şekerleme yapıyor olabilir. Onun genç bir çocuk gibi düzenli şekilde şekerleme yapmasını beklemeyin.

8. Sancılı bebekler dinlenmekte zorluk yaşar.
Her bebek ağlar, sancılandığı için ağladığını nasıl anlarız? Bebeğinizin ağlamasını dinleyin, eğer bebeğiniz haftanın üç günü ve üç haftadan beri sürekli yüksek bir sesle ağlıyorsa
Sancıya sahip olabilir. Onu sakinleştirmek için kundaklayın, şarkı söyleyin, hafif ıslık sesi çıkarın.

9. Bebeğinizin programını korumak iyidir.

Bebeğiniz yavaş yavaş belli aralıklarla uyanmaya başlayacaktır. Bu aralıklarda uyanmaya başladığı zaman sizde sonunda sürekli uyanmaktan ve uyku düzeninizin bozulmasından kurtulacaksınız.

10. Uyku düzenini bozmayın.
Bebeğiniz şu an rüya gibi bir uykuda olabilir, fakat ne olursa olsun uyuma zamanlarında değişiklik yapmayın, kurallara uyun.