2 Haftalık Gebelik

2 Haftalık Gebelik
  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

Gebeliğin 2. Haftası

Gebeliğin ikinci haftasında kadınlar henüz hamile olduğunu bilmezler. Vücutlarında olan büyük değişimlerden henüz haberleri olmaz. Kadınlar adet dönemini bitirmiş, hormonları yeterince çalışarak, gebelik için ortamı hazır hale getirmektedir. Bu esnada normalde olduğu gibi kadınlar yaşamına devam eder. Bu haftada kadında henüz gebeliğin olduğu söylenemez. Çünkü rahim dışında döllenen yumurta hücresi ve sperm, embriyo oluşturmuş ve fallop tüplerinde bulunmaktadır.

2 haftalık gebelikte bebekte olan değişiklikler nelerdir?

2-haftalik-gebelikte-bebek-nasil-gorunur

Bu haftada henüz kadının tam olarak hamile olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Son adet kanaması gecikmiş olan kadında, hamilelik şüphesi meydana gelir. Fallop tüplerine gelen yumurta hücresi, burada spermle döllenmiştir. Ancak bu gelişmeler büyük olmasına rağmen, henüz dışarıdan izlenemez.

2 haftalık gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Gebeliğin bu haftasında henüz rahme yerleşmiş bir hamilelik bulunmamaktadır. Bu nedenle bebeğin boyu ve kilosu hakkında herhangi bir bilgi edinilemez. Gebelikte doktorların gebelik takibi dördüncü haftadan itibaren başlamaktadır. Çünkü döllenmiş yumurta rahme yerleşerek, gebeliği oluşturmuştur.

2 haftalık gebelikte bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Gebeliğin bu haftasında ultrason tetkikleri yapılarak, görüntüsüne ulaşmak mümkün değildir. Çünkü henüz bebeğin rahme yerleşmesi gerçekleşmemiştir. Bunun ultrasonla görünmesi için, gebeliğin 5-6 haftalık kadar olması gerekir.

2 haftalık gebelikte anne adayındaki değişiklikler nelerdir?

 

Gebeliğin ikinci haftası çoğunlukla yumurtlama döneminin başlangıcına denk gelmektedir. Gebelik düşünen kadınlar yumurtlama dönemini hesaplayıp, bu sürede ilişkiye girdikleri takdirde gebelik şansını yükseltir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için, adet döngüsünün kaç gün sürdüğünün bilinmesi gerekir. Adet döngüsü son adet tarihinin ilk gününden başlayarak, bir sonraki adet tarihinin başına kadar geçen dönemdir. Yaklaşık 30 gün süren adet döngüsünden 14 çıkarılarak, yumurtlama günü olan 16. gün bulunmaktadır. Kadında yumurtlamanın olduğu, göğüslerdeki hassasiyet, karın bölgesinde ve kasıklarda ağrı, vajinal akıntıların artması ve vücut sıvısının artmasıyla anlaşılır. Bunu belirleyen ovulasyon testleri de bulunmaktadır.

Gebeliğin bu haftasında kadında bazı belirtiler meydana gelmektedir. Henüz rahme yerleşmemiş olan döllenmiş yumurtaya rağmen, adet gecikmesi, mide bulantısı ve kusma, besinlerden tiksinme ve aşerme etkisi, sıkça idrara çıkma, göğüslerde değişme, aşırı hassasiyet ve sızlama, pelvik bölgesinde duyarlılık ve his değişimi, ağızda metalik bir tat hissi gibi belirtiler meydana gelir.

Kadınlar bu hafta gebelik nedeniyle meydana gelen değişimlerden en yoğununu adet gecikmesinin olmasıyla yaşar. Ancak her adet gecikmesinin gebeliğe bağlanmaması gerekir. Bu bir gebelik kanıtı olarak görülmemelidir. Kadında her ay vücut kendini gebelik için hazırlamakta, gebelik oluşmazsa adet kanaması başlamaktadır. Gebeliğin meydana gelmesi halinde, adet kanaması gecikmektedir.

Kadının hamile olduğunu öğrenmesinden sonra, zihni kurulu bir saat gibi çalışmaya başlar. Gebeliğin heyecanı yerini beklemeye bırakır. Henüz gebeliğin en başında olmasına rağmen, bebeğine dokunacağı ve onun doğacağı anı özlemle beklemeye başlar. Kadın için hedef doğumdur. Bu düzen gebeliğin bu şekilde belirlenmesiyle başlar. Artık bebeğin doğması için, kadının kendisini doğuma hazırlaması gerekir. Bebeğin doğumla dünyaya mucizevi bir adım atmasıyla, kadın anne olmanın keyfini sürecektir.

2 haftalık gebelikte baba adayına tavsiyeler

Gebeliğin ikinci haftasında eşinin hamileliği hakkında kesin bir bilgiye sahip olmasa da, baba adayı eşinde olan adet gecikmesi nedeniyle hamile olma olasılığı yüksek olan eşine karşı anlayışlı olmalıdır. Mümkün olduğu kadar eşinin sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamalı, beslenme düzenindeki olumsuzluklara önlem almalıdır. Eşinin manevi açıdan hissettiği duygulara ortak olmalı, olumsuz olan yoğun duyguları yaşamasına mani olmalıdır. Kadının bu konudaki en büyük destekçisi eşidir.