Soğuk Havalarda Bebeğe Dikkat

Bebekler Soğuktan Nasıl Korunur?
  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

Bebeğinizi Aşırı Soğuktan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Bildiğiniz gibi bebeğinizin teni çok hassastır ve soğuk kış aylarındaki sert rüzgarlar, nemli soğuk hava bebeğinizin birçok sağlık problemi yaşamasına neden olabilir. Altı aydan küçük bir bebeğe sahipseniz bu daha çok dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. Altı aydan küçük bebeklerde vücut yüzeyinin vücut ağırlığına oranı yüksektir ve vücut ısılarını ayarlama kabiliyetleri henüz gelişmemiştir. Kış günlerinde dikkat etmeniz gereken belli başlı birkaç şey şöyledir:

Soğuk Yanıkları

Soğuk havada bebeğinizin burnunun akması endişe verici bir durum değildir, kapalı bir ortamda akıntı son bulacaktır. Fakat soğuk havalarda bebeğinizin kulak, burun, yanak, el ve ayaklarının çok soğumuş olmamasına, beyazlaşmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü soğuk yanıkları kalıcı hasarlara ve ciddi tahrip edici etkiler meydana getirebilir. Bu durumdaki bölgeler acil ısıtılmalıdır.

Kar Yanıkları

Kar, en az yaz güneşi kadar tehlikeli olabilmekte ve güneş yanığının oluşmasına neden olabilmektedir. Güneş ve kar altında kalmanız gereken sürede bebeğinizi bir şemsiye ya da şapka ile koruma altına almalısın.

Cildin Kuruması

Kış aylarında cilt kuruluğu herkesin yaşadığı bir problemdir, bebekler ise bundan en çok etkilenen gruptur. Bebeğinizi dış ortamdan korumak dışarı çıkarmak tek başına yeterli çözüm değildir. Evlerde bulunan ısıtma sistemleri odaların havasını kurutur ve kış aylarında meydana gelen cilt kurumalarının temel sebebi de budur.

Ne Yapmak Lazım?

  • Bunu engellemek için odadaki rutubeti arttırmalısınız. Isınma sistemine bir nemlendirici eklemeniz faydalı olacaktır.
  • Bebeğinizin yeterli miktarda sıvı alması önemlidir, gerektiği kadar su içirin.
  • Banyodan sonra bebeğinizin vücudunu bebek losyonu ile ovarsanız cildin nemi daha uzun süre korunacaktır.
  • Sabun ciltte kuruluk yarattığı için kış aylarında çok fazla sabun kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
  • Odanın çok sıcak olması, nem oranını azaltacaktır. Bu yüzden odanın çok sıcak olmamasına özen gösterin.

Bebeğinizin Donma Tehlikesine Karşı

Başta parmaklar, burun ve yanaklar olmak üzere bebekler donmaya eğilimlidirler. Bir bölge donduğunda çok soğuk haldedir ve beyaz ve sarımsı bir renktedir. Bebeğiniz böyle bir durum yaşarsa elleriniz ya da cildinizle temas ettirerek ısıtmaya çalışmalı, derhal doktora götürmelisiniz.