Emzirme Problemleri

Emzirme Problemleri
  • 1 Beğeni (Beğeni)
    Loading...

Emzirmekte Sorun mu Yaşıyorsunuz?

Bebeğiniz aç olduğunu bilmenize rağmen emmiyor, yutmuyor ya da ağlayarak emmemekte ısrar ediyor olabilir. Bu anneyi ve bebeğin ona karşı olan davranışlarını oldukça olumsuz etkiler. Bu yazımızda emzirme ile ilgili yaşanan problemlere değineceğiz.

Memenin reddedilmesinin önemli sebepleri vardır. Bu sebepler bunlardan biri olabilir:

Burun tıkanıklığı: Eğer bebeğinizin burun tıkanıklığı gibi bir problemi varsa, sık sık emmeyi bırakarak nefes almaya çalışacaktır. Doktor tarafından önerilen bir burun damlasıyla bunu çözebilirsiniz.

Emzirme pozisyon hatası: Emzirme pozisyonunuz ya da emzirme şeklinizde bir hata varsa bu da bebeğinizin emmemesine neden olabilir. Bebeğinizin başını memenizi tutması için isterseniz emmemekte inat edebilir.

Sütün tadı: Yediğiniz besinler sütünüzün tadında değişiklik yaratmış olabilir. Özellikle de karnabahar lahana gibi koku içeren ya da acı olan besinler sütünüzün tadında değişikliğe neden olur. Böyle bi durumda sütünüzü sağın ve boşaltın. Birkaç saat sonra oluşan sütünüz ile tekrar emzirmeyi deneyin.

Emzirme zamanlarındaki değişiklik: Eğer emzirme zamanlarında değişiklik yapıyorsanız, bu bebeğinizi etkileyerek emme problemi yaratabilir.

Diş çıkarması: Eğer bebeğiniz diş çıkarıyorsa, bu emme sırasında diş etlerini acıtacağı için emmek istememesine neden olur. Bebeğiniz emmeyi reddederse diş etlerini kontrol edin. İçi sıvı ile dolu olan diş kaşıyıcılarını buzdolabında soğutarak kullanabilirsiniz.

Aşırı tepki verme: Eğer bebeğiniz göğüs ucunuzu ısırdığında bağırarak bir tepki verirseniz bu onun korkmasına neden olur.

Biberon sorunu: Eğer sütünüzü ara ara biberonla verdiyseniz bebeğiniz biberona alışkanlık geliştirdiği için bir süre emmeyi reddedebilir. Bu nedenle olabildiğince emzirmeye çalışın.

Sütünüzün gelmesi yavaşsa: Yeni doğan bebekler sık aralıklarla ve az az emerler. Bebeğiniz emmeye devam ettikçe sütünüz de çoğalır. Hastalık stres gibi nedenlerle sütünüzün yavaş geldiği zamanlar olabilir. Bu zamanlarda bebeğinizi süt yeterince gelmediği için emmeyi bırakmak isteyebilir. Göğsünüzü bir miktar sıkarak sütünüzün ne kadar geldiğini kontrol edebilirsiniz.

Sütünüz fazlaysa: Sütünüz fazlaca geliyorsa bu bebeğinizin ağzını fazlaca dolduracağı için emmeyi bırakıp ağlamasına neden olabilir.

Sütünüz azsa: Doğumdan sonraki zamanlarda bebeğinizi sürekli emzirdiğinizde sütünüz çoğalır ve bebeğiniz rahatlıkla doyar. Fakat 4. Aydan sonra bebeğiniz doymayabilir, bu da huysuzlaşmasına ve emmek istememesine neden olabilir. Emzirmekte ısrar edin, emzirdikçe sütünüzde artacaktır.